Skip to content

Köpvillkor

Köp- och leveransvillkor

Här nedan hittar du information om dina rättigheter och skyldigheter som du som konsument berörs av när du handlar i vår webshop.

Säljande företag är:

Torsviby Lantbruks AB

Organisationsnummer 5564206257

Villbergabyvägen 8

749 52 Grillby

info@torsviby.se

Priser

Priserna inkluderar mervärdesskatt (f.n. 25 %). Vi reserverar oss för eventuella prisfel och slutförsäljning.

Kunduppgifter

Det är köparens ansvar att den adress som har uppgivits vid beställningen är korrekt. För beställare under 18 år krävs målsmans godkännande.

Sekretess

Läs vår Integritetspolicy här; https://torsviby.se/integritetspolicy/ . 

Frakt

Vid ett ordervärde på över 500 kr bjuder vi på fraktavgiften, vid ordervärde upp till 500 kr är fraktavgiften 50 kr.

Leveranser

Alla leveranser sker med DB Schenker, det innebär att paket ankommer till DB Schenkers serviceställe, t ex en närliggande affär eller en bensinstation på din hemort. När godset anländer skickas ett mail och sms till dig, därför behöver du ange din e-post samt mobiltelefonnummer vid beställningen.

Om varorna du beställer finns i lager så är varorna i regel på ditt utlämningsställe 2-5 arbetsdagar efter beställningen. Skulle din order bli försenad, kontaktar vi dig och föreslår ett nytt leveransdatum. Du har då rätt att häva köpet. Varken prissänkningar eller prishöjningar som presenteras i vår webshop påverkar ordrar som redan lämnat vårt lager.

Leveranser utanför Sverige

Vi levererar för närvarande inte utanför Sverige.

Ej utlösta paket

För alla outlösta paket förbehåller vi oss rätten att debitera kunden kostnaderna för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringskostnad (f.n. 300 kr).

Ångerrätt

Du har rätt att ångra ditt köp utan att ange något skäl inom 14 dagar. Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. 

Varan ska vid retur vara oanvänd och med tillhörande etiketter och förpackning för att inte riskera värdeminskningsavdrag.

Du kan även använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram. Blanketten kan du ladda ner här: Ångerblankett     

Retur skickas till följande adress:

Torsviby Lantbruks AB

Villbergabyvägen 8

749 52 Grillby

Returer kan inte skickas mot Postförskott/Efterkrav, och vi reserverar oss för att vi ej har möjlighet att hämta ut din retur om den skickas till annan adress (t.ex ett postkontor/ombud) än angiven returadress. Returnera ej genom att fästa frimärken, fraktsedlar eller tejp direkt på originalförpackningen.

Återbetalning

Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv har använt för den inledande affärshändelsen, om du inte uttryckligen kommit överens med oss om något annat.

Om Paysonfaktura
“Vi erbjuder betalsättet “PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.

Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer en avgift om XX kr. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.”

Information om ångerrätt
“Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.”

Information om pantsättning
“Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.”