BLUNDSTONE STORY

QUITE POSSIBLY,

“THE MOST DURABLE, MOST COMFORTABLE BOOTS EVER MADE”

BLUNDSTONES HISTORIA


Organisationen består av en koncern som ägs och drivs av en familj vars historia kan spåras tillbaka till 1840-talet.
Familjen köpte Blundstone Pty. Ltd. år 1932 och efter en sammanslagning med sin egen skotillverkning började man tillverka skor under namnet Blundstone.
Trots att Blundstone har vuxit till ett av världens mest kända varumärken, förblir företaget tasmanskt och behåller sina familjevärderingar.
År 2000 förvärvade Blundstone det ikoniska varumärket John Bull, som grundades i Nya Zeeland 1934.

tasmania

Blundstones hem


Blundstone har sitt huvudkontor i Moonah, Tasmanien, där de flyttade in i nya ändamålsenliga lokaler 2012.
Förutom administration, försäljning och marknadsföring, bedrivs i huvudkontoret deras forsknings- och design-center, där finns också en fabrik med kapacitet att tillverka 400.000 par gummistövlar per år.
Blundstone har även moderna anläggningar i Melbourne, Australien och i Auckland på Nya Zeeland.

Blundstone och miljöfrågor


Blundstone har åtagit sig att föra en policy för en hållbar utveckling – att hjälpa till att forma jordbruk, industri och kommersiell profil i vår värld
“Vi maximerar vår användning återvunna och återvinningsbara material i vår tillverkning och förpackning. Vi minimerar användningen av råmaterial, kemikalier och fossila bränslen.”
2011 skrev Blundstone på ett avtal att följa det australiensiska förpackningsavtalet

Blundstones anställda


“Passionen till vår personal har hjälpt till att bestämma hur våra produkter och vårt företag har utvecklats.”
Personalen är “engagerade, högutbildade, innovativa och fokuserade på våra kunder. Vi försöker locka människor som förstår att kraften i lagarbetet kommer att få de bästa resultaten för de människor som väljer att bära våra produkter.”
Blundstone leverantörerna utomlands, “vi är fast beslutna att se till att de människor som gör vår produkt är etiska och är fria från exploatering. På lokal nivå innebär det att arbetsrättsliga normer inom våra leverantörer överstiger de statligt föreskrivna minimum-standarder i samarbetslandet.”

Blundstones engagemang i samhället


“Blundstone värderar högt de människor som arbetar hos oss – våra leverantörer, våra kunder och vårt lokala samhälle. Vår kärnvärdering garanterar att rättsliga, etiska och ansvarsfulla metoder genomsyrar företaget hela tiden. Detta engagemang har gjort det möjligt för oss att existera i mer än 140 år och vi tror att det kommer att stödja vår fortsatta framgång.”
Blundstone är en stolt supporter av det lokala samhället och en aktiv bidragsgivare till många välgörenhetsorganisationer.

Blundstone märket


Blundstone äger två boot varumärken – Blundstone (som säljs globalt) och John Bull (som säljs främst i Nya Zeeland).
På Blundstone, “förstår vi att våra mest värdefulla tillgångar är våra varumärken. Vi strävar efter att stärka positioneringen av våra varumärken genom vår marknadsföring och försäljningsaktiviteter och genom hur vi förhåller oss till samhället.”
Blundstone övervakar varumärkes styrka med omfattande marknadsundersökningar som genomförs regelbundet i deras hemmamarknader.
Marknadsundersökningsrapporter under 2011 indikerade att Blundstone är Australiens mest kända, mest omtyckta och mest använda boot varumärke. John Bull är nummer ett bland arbetsbootens varumärken på Nya Zeeland.

Blundstone produkter


Sedan 1870 har Blundstone gjort de tuffaste, ”no-nonsense” skor för arbete och lek.
Årtionden av innovativ design och produktion har lett dem dit de är i dag – ett märke som samlar de bästa idéer, komponenter och konstruktioner för att komplettera ett brett sortiment av produkter för en mängd olika användningsområden. Blundstone produkter är utvecklade av ett team i Hobart som använder de bästa tillgängliga resurserna från hela världen för att utveckla skor som håller för att tänja på gränserna och förbättra den totala användarkomforten.
Blundstone är känt i världen för sina ikoniska kängor med elastisk resår i sidorna, men har även ett omfattande utbud av gummistövlar, skyddsskor för män och kvinnor, skor för tung industri och fritidsskor.
Blundstones pågående forsknings- och utvecklingsverksamhet ger ständig förbättring i komfort, skydd, prestanda och estetik samt utveckling av bra passform. De Blundstone boots som produceras idag är lika tuffa som de har alltid varit, men nu är de mycket mer bekväma.